Behandling af neglesvamp

Det kan være udfordrende at finde et effektivt lægemiddel til behandling af neglesvamp. Skal man tage medicin ordineret af sin læge eller prøve den nyeste laser-behandling anbefalet af nogle specialister? Nogle mennesker har deres neglesvampegen mening om, hvordan neglesvamp skal behandles, og tilpasser derfor traditionel medicinering eller laver deres egen medicin derhjemme. En anden mulighed er at anvende naturprodukter solgt uden recept. Hvordan kan du vide, at de forskellige behandlingsmetoder virker og ikke forårsager uønskede bivirkninger?

Denne hjemmeside giver en oversigt over de mest populære behandlinger af neglesvamp, samt fremlægger undersøgelser gennemført i bl.a. USA, med henblik på at fastlægge de mest effektive behandlinger af neglesvamp.

Analyse af neglesvampens behandlingsmetoder

Studiet omtalt nedenfor undersøgte mere end 20 forskellige behandlinger af neglesvamp. Før offentliggørelsen af analysen blev en stor gruppe af amerikansk sundhedspersonale, herunder dermatologer, helsekostbehandlere og naturlæger, spurgt om hvilke neglesvampsbehandlinger de anbefaler. Holdet bag undersøgelsen indsamlede detaljerede oplysninger om hvert behandlingsprodukt og vurderede sikkerhed, effektivitet, behandlingsgaranti osv. De gennemførte også en online undersøgelse og adspurgte folk, der havde prøvet den undersøgte medicin. Spørgsmålene gik på brugernes erfaringer og tilfredshed med det produkt de havde anvendt til behandling af neglesvamp.

Her er en sammenfatning af forskningsresultaterne

 1. Receptpligtig medicin kan gøre mere skade end gavn.  Baseret på resultaterne af klinisk forskning, har den orale neglesvampsbehandling en effektivitet på mindre end 50 %. Brug af receptpligtig medicin (spraybehandling, der anvendes dagligt i 48 uger) har et endnu dårligere resultat, omkring 10 %. Desuden kan receptpligtig medicin have alvorlige bivirkninger med nedsat leverfunktion eller hjerteproblemer. De kan forårsage diarré, maveproblemer og leverskader. Lokal anvendelse af receptpligtig medicin kan irritere huden og forårsage afskalning og kløe.
 2. Behandling af neglesvamp med laser er dyrt og stadig relativt uprøvet. Laserstrålen rammer den inficerede negl og ødelægger neglevampen uden at beskadige neglen eller huden omkring. Denne form for behandling giver nyt håb til dem der lider af neglesvamp, men desværre har undersøgelser afsløret en række svagheder ved denne behandlingsform. Kliniske forsøg har vist, at laserbehandling i nogle tilfælde var i stand til at udrydde svampen fuldstændigt, mens andre undersøgelser viser, at laserbehandling overhovedet ikke giver positive resultater. En enkelt laserbehandling er normalt dyr. Behandlingen tager ca. 30 minutter, men der er ingen garanti for, at neglesvampen ikke dukker op efter et par uger eller måneder. Ydermere vil patienten efter behandlingen være nødt til at vente mindst 6 måneder før den ødelagte negl vokser ud. Det siges, at laserbehandlingen er smertefri. Men nogle forskningsdeltagere, der havde anvendt proceduren, følte det som om fingrene var blevet brændt af ild.
  Anbefaling:
  Eftersom laserbehandlingen er meget dyr, stadig er i den tidlige udviklingsfase og uden beviste effektive resultater, anbefaler vi ikke brugen af denne behandlingsform. Det vil være mere fordelagtigt først at prøve billigere og enklere former for behandling.
 3. Hjemmelavede præparater mod neglesvamp er spild af tid. Du har sikkert hørt om de neglesvampsbehandlinger, der kan laves i hjemmet ved hjælp af almindelige ingredienser som eddike, blegemiddel med klor, olier (oregano, tea tree, lavendel), øl og mundskyl.
  Forskning vise dog,  at det er komplet spild af tid af de følgende årsager:
  Forberedelse og anvendelse tager lang tid, det samme gælder for behandlingstiden. Derfor er det krævende at bruge på daglig basis. neglesvampHjemmelavet medicin kan være farligt og have negative bivirkninger. For eksempel kan blegemiddel med klor skade huden og tea tree olie kan give allergiske reaktioner.
  Negleinfektionen helbredes sjældent ved hjælp af hjemmelavede behandlinger. De kan typisk forbedre situationen midlertidigt, men løser ikke problemet på længere sigt. Selvom de hjemmelavede lægemidler synes billige at fremstille, kan det under daglig anvendelse i længere tid blive en kostelig affære.
  Anbefaling
  : Hvis du ønsker at prøve hjemmelavet medicin til behandling af neglesvamp, er det bedre at bruge naturmedicin, som testes ved sundhedsorganisationer, og derfor er mere sikker og effektiv.
 4. Forskning udført af Heather Stewart, en neglesygdomsspecialist, viste, at den mest effektive neglesvampsbehandling er brugen af naturlige ikke-receptpligtige lægemidler. Denne medicin har ikke negative bivirkninger, og kan købes på det lokale apotek eller online uden recept
  Midlerne øger kroppens naturlige evne til at nedbryde infektionen og ødelægger svampen uden skrappe kemikalier og kemiske stoffer. Dette forklarer, hvorfor så mange mennesker foretrækker den naturlige medicin.
  Behandling af neglesvamp ved hjælp af naturlægemidler tager sædvanligvis 6-12 uger. Den tid burde være nok til at ødelægge infektionen og helbrede neglene. I nogle svære tilfælde kan behandlingen tage op til 6 måneder. Så hvis du ønsker at igen få smukke negle, er naturlægemidlerne den bedste løsning.
  Heather Stewarts testgruppe gennemførte en anonym undersøgelse omfattende 750 respondenter. Teamet undersøgte effektiviteten af forskellige naturlægemidler.

Her er resultatet af undersøgelsen:

 • Mere end 45 % af de personer, der havde brugt naturlægemidler sagde, at produkterne var ineffektive.
 • Personer med en neglesvamp i den milde fase opnåede positive resultater, mens dem med svamp i en medium eller svær fase, fandt resultaterne utilfredsstillende
 • Der var ikke sammenhæng mellem produkternes pris og kvalitet.
 • Nogle brugere oplevede en allergisk reaktion med hududslæt på fingrene.

Anbefaling: Vi anbefaler kun at vælge den medicin, der har bevis for kvalitet og er populære, fordi det betyder, at folk har brugt dem og var tilfredse med resultatet!